Перейти до основного вмісту
Hilltop алгоритм

Hilltop (англ. на вершині пагорба) - це алгоритм, який використовується для пошуку документів, які відносяться до ключового слова у запиті. Створений Крішна Бхаратом для систем Compaq алгоритм був куплений компанією Google у лютому 2003 року.

Коли ви вводите запит або ключове слово в пошуковій системі Google, Hilltop допомагає знайти відповідні ключові слова в документах (сторінках), результати яких найбільш релевантні цьому запиту. Алгоритм працює на спеціальному індексі експертних документів. Це сторінки, які з конкретної теми мають посилання на багато позафракційних сторінок на цю тему. Простіше кажучи, у ранжируванні має пріоритет та сторінка, яка, крім збігу релевантних ключових слів, ще має зворотні посилання з тематичних авторитетних ресурсів.

Зворотні посилання мають бути при цьому із незалежних неафілійованих організацій (сайтів). Результати ранжуються на основі відповідності між запитом і відповідними гіперпосиланнями на сторінки сайтів експертів. Сайти, які мають зворотні посилання від великої кількості авторитетних сайтів, мають перевагу в ранжируванні і теж вважаються авторитетами в цій галузі.

Підбиваючи підсумок з усього вищесказаного Hilltop - це алгоритм визначальний якість та відповідність сайту ключовим запитам на підставі думки сайтів експертів у цій галузі, які зворотними посиланнями посилаються на ваш сайт.

На сьогоднішній (2015 рік) вплив алгоритму Hilltop у пошуковій системі Google досі є вагомим фактором у ранжируванні результатів пошуку, однак за маніпуляцію алгоритмом SEO посиланнями можна потрапити під фільтр Пінгвін.

ПІдписка

Про автора

Автор цього блогу. У SEO понад 10 років. Окрім SEO цікавлюся всім, що пов'язано з технологіями та заробітком в інтернеті про що й стараюся ділитися з читачами.