Перейти до основного вмісту
Чи враховується пошуковими системами ALT картинки, яка в засланні?

Для відповіді на це запитання я взяв за приклад свій блог, назву якого можна з упевненістю назвати вітальним запитом. Посилання картинки з Alt, що містить слово "seonomad", я ставлю на сайтах, якими так чи інакше займався, природно з дозволу клієнтів і в більшості випадків в rel="nofollow".

Для перевірки враховують чи пошуковики атрибут картинки Alt з текстом який на засланні я просто, без будь-яких пошукових операторів, в режимі інкогніто вводжу назву свого блогу "seonomad" у пошуковий рядок, і дивлюся на всі результати видачі які отримав.

Результат

Google- на перших двох рядках опинився сам сайт, потім групи в соц. мережах в порядку: FB, VK, Twitter, потім згадки в коментарях блогів та форумів, і на третій сторінці видачі сайт клієнта, де стоїть посилання картинка на мій блог з Alt "seonomad" не закрита в тег "nofollow".

seonomad_-_poisk_v_google_2016-04-17_12-10-08.png

Також зображення було знайдено в Google картинках.

Яндекс - на перших двох рядках теж опинився сам сайт, потім групи у соц. мережах у порядку: VK, Twitter, а ось Facebook взагалі не знайшло, потім згадки в коментарях блогів та профілів форумів та сервісів, але згадок сторінок, де є посилання картинка з атрибутом alt "seonomad" у результатах пошуку так і не знайшлося, жодного згадки!

Але все ж таки картинка була знайдена в Яндекс картинках посилаючись на той же сайт, що Google виводив у результатах пошуку.

seonomad-_4_izobrazheniya_naydeno_v_yandeks.kartinkah_2016-04-17_12-52-49.png

Висновок

Виходячи з цього міні експерименту можна припустити, що Google все ж таки враховує ALT картинки, яка знаходиться в посиланні, і при результатах видачі в пошуку, і при пошуку з картинок. Що стосується Яндекса, то результати в пошуку нічого не дали, швидше за все, Яндекс враховує цей тег тільки при пошуку по картинках.

ПІдписка

Про автора

Автор цього блогу. У SEO понад 10 років. Окрім SEO цікавлюся всім, що пов'язано з технологіями та заробітком в інтернеті про що й стараюся ділитися з читачами.