Перейти до основного вмісту
Вплив вказівки дати публікації статті на позиції у пошуку

У буржунеті потрапив на цікаву статтю від IT блогера Harsh Agrawal, який описує експеримент про те, як додавання дати публікації статей на блозі впливає на позиції в пошуковій системі Google. Результат нижче:

Минулого тижня з метою експерименту я додав дати публікації до постів на блозі ShoutMeLoud, тому що для користувачів блогу це досить зручно. ShoutMeLoud блог із 6-річним віком на CMS WordPress, і у мене є статті, датовані ще з 2008 року. З погляду користувача який ходить по сайту, я б безперечно вважав за краще читати пост, який був опублікований останнім часом. Насправді, при пошуку інформації по сайту я часто натискаю на посилання, які або датовані останніми датами, або на яких не вказана дата зовсім. Коли я повернув висновок дати публікації контету у блозі, мій трафік у Google упав майже на 40%. Середній трафік блогу ShoutMeLoud близько 10 000 переглядів сторінок щодня (25K щодня в червні 2015 року), але після додавання дати перегляди сторінок впали до рекордно низького рівня в 5,757.

В даний час я використовую SEMrush для зняття позицій ключових слів у видачі, і я побачив падіння більше сотні ключових слів, і не одного покращення! Я продовжив цей тест протягом чотирьох днів і мій трафік продовжує падати. Ось скріншот статистики блогу:

Date stamp effect on SEO

І так, я не став чекати, поки всі ключові слова пропадуть з результатів видачі і повернув все як було раніше, тобто приховав дати публікації статей на сайті. В даний час я бачу, як усі ключові слова потихеньку повертають свої позиції у видачі, трафік теж з кожним днем ​​зростає.

Висновок дослідження:

На своєму досвіді я встановив, що дати публікації контенту на блозі покращують навігацію користувачів на сайті з одного боку, але водночас негативно впливають на позиції Google. Звичайно, ідеально було б показати дати для ваших читачів, але приховати їх від пошукових систем. або, наприклад, показувати час останнього оновлення замість дати публікації. Я пропоную виводити дати за допомогою Javascript - це буде зручно людям, і не мабуть для ПС.

ПІдписка

Про автора

Автор цього блогу. У SEO понад 10 років. Окрім SEO цікавлюся всім, що пов'язано з технологіями та заробітком в інтернеті про що й стараюся ділитися з читачами.