Перейти до основного вмісту
Crowd посилання. Міні експеримент та результат від покупки 55 крауд посилань

В останні пару років Крауд маркетинг став ну просто овер популярний, і не проходить практично жодної конференції, щоб про цю стратегію не розповідали. Теоретично все добре, адже природні посилання і виникають в основному в коментарях, на форумах, соціальних мережах і т.д., але на практиці поставити на потік таку стратегію, щоб вона виглядала природно, досить проблематично з низки причин, і головна з них - це майданчики, де їх розміщувати.

Але багато сервісів з надання послуг не здаються і продовжують переконувати майбутніх клієнтів в якості сайтів з якими вони працюють, а також ефективність вкладання грошей у їхні послуги. 

Є у мене сайт комерційної тематики, косметика, робив його для лідогенерації але різко рвонувши потім переключився на інші проекти, а цей залишив у спокої. Так ось, на початку старту після проведення внутрішньої оптимізації та наповнення вирішив прогнати крауд ​​посиланнями через один із топових сервісів. Замовив пакет із 50 посилань, тоді це коштувало 9000 рублів. Завдання було поставлено:

  • Регіон: Тільки Україна
  • Для брендових згадок: Бренд ля-ля-ля
  • Розміщуємо пости на форумах, сервісах питань та відповідей, коментарях і.т.д. У СОЦ мережах не розміщуємо!
  • На форумах можна створювати самі теми.
  • Посилання можна розміщувати на будь-які сторінки сайту (категорії, бренди, товар, головна)
  • Види посилань: були замовлені будь-які, тому що тільки за активні доведеться ще доплачувати.

Тематика дуже поширена, тематичних сайтів в інтернеті валом, теми створювати можна хоч з голови, тисячами можна генерувати, тому виконання завдання особливих складнощів у команди сервісу не викликало і через два місяці завдання було закрито на позначці 55 посилань.

cabinet_projects.png

Після цього ніякі роботи по посилальному профілю не велися, відвідуваність була мінімальна, тому поява природних зворотних посилань виключена. І що ми маємо сьогодні? Як ви вважаєте, скільки посилань з 55 враховуються Google чи Яндекс? Ось:

Google Search Console

links.png

Усього одне посилання в консолі! Де решта? Зважаючи на все, вони просто не релевантні і Google їх не враховує. Про це якось говорив Джон Мюллер.

Яндекс Вебмайстер

vneshnie_ssylki.png

Спочатку були підхоплені майже всі посилання, зараз Вебмайстер бачить лише 15 із 55.

Serpstat

serpstat_analyze_optimize_maximize_dashboard_backlink.png

На піку бачив 15, зараз 6 посилань.

Завантажуємо всі адреси сторінок де має бути посилання на наш сайт у програму LinkAssistant і перевіряємо чи вони ще там

image-6.png

З 55 знайшло лише 18. 

Який висновок можна зробити з цих даних? Що crowd не працює? Відповідь не буде однозначною. Крауд звичайно ж працює, але лише тоді, коли до завдань підходять відповідально, ретельно вибираються донори, теми, релевантність та корисність посилання у тексті. Найефективніше це зробити, коли є свої люди в штаті або коли ви робите це самостійно. Але зробити це досить складно, тому що нормальні сайти модеруються і будь-яке недоречне посилання видаляється, а користувач блокується.

Використання автоматизації через сервіси має величезний плюс - ви поставили завдання і все, за вас все роблять інші, але проблема у сервісів така ж як і при ручному розміщенні - немає достатньої кількості якісних майданчиків та акаунтів у них, тому часто маємо результат як у прикладі вище.

Користуватися сервісами з крауд ​​маркетингу чи ні залежить від ваших бюджетів, наявності вільного часу та ресурсів, але ось у даному прикладі, впевнений, що вклав би я ці 9000 руб на покупку вічних посилань через той же Міралінкс або Gogetlinks, результат був би куди кращим . 

ПІдписка

Про автора

Автор цього блогу. У SEO понад 10 років. Окрім SEO цікавлюся всім, що пов'язано з технологіями та заробітком в інтернеті про що й стараюся ділитися з читачами.