Перейти до основного вмісту
Переходи на сайт із реклами, коли реклама не йде

На одному зі своїх проектів у яндекс метриці помітив дивні переходи з контекстної реклами на сайт. Дивні вони тому, що жодної реклами на сайт не даю! Переглянувши більш детально через вебізор було виявлено, що переходи йдуть із контекстної реклами Гугла.

переходы по рекламе в метрике

Я перевірив ще раз усі свої компанії в едвордсі (чи мало, може не ту кампанію поповнив) але ні, я не помилився, рекламна кампанія до цього сайту вже давно не поповнювалася. То звідки ж переходи?

Виявляється вина встановлений на сайті рекламний блок "Рекомендованого контенту" від Google Adsense, в якому в перемішування з рекламними оголошеннями показується і контент з мого сайту.

блок рекомендуемого контента

Виходить коли відвідувачі клікають по рекламному блоку і переходять на рекомендований контент всередині самого сайту, цей перехід зараховується не як перехід всередині сайту, а як перехід з реклами. Звичайно гроші в адсенсі за це не капають, але й сайту виходить враховуються додаткові джерела трафіку, що скоріше добре, ніж погано для його поведінкових, теоретично...

ПІдписка

Про автора

Автор цього блогу. У SEO понад 10 років. Окрім SEO цікавлюся всім, що пов'язано з технологіями та заробітком в інтернеті про що й стараюся ділитися з читачами.